Dukan Kek Dukan kek, aslında son derece lezzetli ve oldukça yaygın olarak tüketilen bir yiyecektir. Ülkemizde özellikle son zamanlarda popüler hale gelmiştir. Görünüşte yapımı zor gibi gözükse de aslında oldukça basittir. Birçok tarifte zor görünmesine rağmen, sizlere vereceğim tarifle bu keki en kolay ve en lezzetli şekilde yapabileceksiniz. Hem aileniz hem de misafirleriniz için bu mükemmel lezzeti hazırlayarak onları şaşırtabilirsiniz. Dukan kek, hem görsel olarak hem de lezzet olarak sofralarınızı süsleyerek estetik bir dokunuş katacaktır. İster öğlen ister akşam çaylarında bu keki hızlı bir şekilde yaparak bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz. Dukan kekin yapımı için gerekli olan malzemeler oldukça fazladır, ancak elde edeceğiniz lezzet nedeniyle bu malzemelerin fazlalığı önemli değildir. Şimdi, gerekli malzemelerden bahsederek bu mükemmel kekin yapılışına geçelim. Dukan Kek Malzemeleri
Sos İçin Gerekli Malzemeler
Dukan Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle, derin bir kap edinerek içine tatlandırıcı ve yumurta aklarını ekleyin ve birkaç dakika çırpın. Tam olarak birbirine karıştıktan sonra, yumurta sarılarını da ekleyin ve bol bol karıştırın. Karıştırma esnasında yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Süt eklendikten sonra diğer kek malzemelerini de ekleyip karıştırın. Bu karışımı iyice çırparken, fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Bu adımda, borcamın tabanını bir yemek kaşığı yağ ile iyice yağlayın, böylece kekin tabana yapışmasını önlersiniz. Hazırladığınız karışımı borcama dökün ve her yerine yayın. Kek karışımını pişmesi için fırına verin. Kek, yaklaşık 20 dakika içinde pişecektir. Kek pişerken, sos malzemelerini bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sos kaynadığında altını kapatın ve kek fırından çıkar çıkmaz üzerine dökün. Sosun içine işlemesi için kekin üzerine birkaç delik açın ve dilimleyin. Artık Dukan kek hazır, afiyet olsun. |