Dukan usulü beşamelli karnıyarık:
Dukan usulü beşamelli karnıyarık: Dukan usulü beşamelli karnıyarık yemeği kalorisi az ve çok lezzetli bir yemek çeşididir. Yapımı da yemesi kadar lezzetli bir yemektir.
Malzemeler:
- 3 adet kemer patlıcan
- 300 gram yağsız kıyma
- 2 adet soğan
- 5 dis sarımsak
- 7 tane domates rendesi
- 1 tatlı kasığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı toz sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı yağsız sut
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Çok az miktarda tuz
Yapılışı:
İlk öncelikle patlıcanlar yıkanır. Ve çizgi çizgi soyulur ve tamamen ayrılmayacak sekil de doğranır. Bir miktar zeytinyağı fırça yardımı ile patlıcanların üstüne sürülür. Sonrasın da sarımsak ve az tuz serpilerek 180 derecelik fırında 40 dk kadar pişirilir. Diğer tarafta küp küp doğranmış olan soğan kendi suyu ile kavrulmaya bırakılır. Daha sonra kıyma eklenir beraber pişirilmeye devam edilir. Sonrasın da domates rendesi ve 2 bardak sıcak su eklenerek pişirilir. En son pişince de baharatlar ilave edilir. Süte nişasta ilave edilerek pişirilir. Koyulaştıktan sonra yemeğin altı kapatılır ve içersine az miktarda tuz ve karabiber ilave edilir. Pişen patlıcanların dilimlerinin içine kıyma karışımı ilave edilir. En son üzerine beşamel sos ilave edilir ve200 derecelik fırında 25 dk kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine maydanoz ilave edilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Dukan usulü tavuk misket köfte: Dukan usulü tavuk misket köfte yapımında et kullanılan ve besin değeri yüksek olan bir ana yemektir.
Malzemeler:
- 1 kg derisiz tavuk göğüs
- 1 kg derisiz tavuk kalça(yağları ayıklanmış)
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz soğan
- 1 çay kaşığı sarımsak
Yapılışı:
Tüm malzemeler güzelce kabın içerine alınarak yoğrulur. Ve 15 dakika buzdolabın da dinlendirilir. Sonrasında eller ıslatılarak minik minik köfteler hazırlanarak yağlı kâğıt serilmiş borcama dizilir. Köfteler güzelce kızarana kadar 25 dakika pişirilir. Sonrasında servis tabağına alınır.
Afiyet olsun
Dukan usulü susuz tavuk: Dukan usulü susuz tavuk kalorisi düşük ve lezzetli bir ana öğün yemeğidir. Susuz tavuğun yapımı da yemesi kadar keyifli şimdi gelin sizlerle birlikte susuz tavuk yapımını inceleyelim
Malzemeler:
- 1 kğ tavuk but veya baget
- 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- Tercih edilen tüm baharatlar
Yapılışı:
İlk önce tavuklar yıkanır ve tavuklar iyice kurulanır. Daha sonra limon suyu, tuz ve baharatlar ile tavuk parçaları karıştırılır. Ve sonrasında tencere içerisine dizilir. Kapağı kapatılan tencere güzelce ısınana dek orta ateşte daha sonra ise en kısık duruma alınarak tavuğun durumuna göre 1-2 saat kadar güzelce pişirilir. Afiyet olsun.
Dukan usulü krep: Dukan krep yapımı çok kolay olan ve çok lezzetli bir atıştırmalıktır.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 yemek kaşığı süt tozu
- 12 yemek kaşığı tatlandırıcı
- 2 tatlı kaşığı limon
- 5-6 damla vanilya aroması
- 2 yemek kaşığı gojiberry
- 7-8 damla rom aroması
Yapılışı:
İlk olarak gojiberry rom aroması ilave edilmiş 2 bardak su içinde şişene dek bekletilir..Şişen gojiler süzülerek bir tarafa alınır.Sonrasında yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır.Yumurtanın sarısına süt ,kepek,süt tozu ,limon rendesi ve vanilya aroması eklenerek karıştırılır.Yumurtanın beyazı ayrı bir yerde katı bir köpük oluşana dek mikser veya tel ile çırpılır.Her iki karışım yumurta beyazı söndürülmeden dikkatlice karıştırılır.Büyük bir tava zeytinyağı ile yağlanır ve fazla yağı peçete ile alınır.Tava ısınınca karışım ilave edilir.Üzeri pişmeye başladığında gojiler ilave edilir.Bir tel ile kontrol edilerek altı piştiğinde tersi çevrilir.Ve küpler halinde bölünerek her yerinin güzelce pişmesi sağlanır.Ve servis edilir.
Afiyet olsun.