Büyük ve derin bir kâseye 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Yeterince çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve sütü ilave ediyoruz. Topaklanma olmamasına dikkat ederek iyice çırpmaya devam ediyoruz. En son tuz, şeker, maya ve yulaf kepeğini ekliyoruz. Tüm malzemeler karışana kadar iyice çırpmaya devam ediyoruz. Beyaz peynir ve dereotunu ekliyoruz (Dilediğimiz miktarda konulabilir. Hiç tercih edilmeyebilir de). Biraz karıştırdıktan sonra borcam tercih edilebilir kalıbı yağlayıp üzerine karışımı döküyoruz. Kalıbın her yerine eşit bir şekilde dağılması her yerin aynı anda pişmesini sağlayacaktır.
Bunun için tepsiyi sağa sola eğerek karışımın eğimin düzelmesini sağlıyoruz. 200 derece önceden ısıttığımız fırına veriyoruz. 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Kürdan pişip pişmediğini kontrol edip yeterli kıvam geldiğinde fırından çıkaralım. Soğuyunca dilimleyip servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.