{ "title": "Dukan Tarifleri", "image": "https://www.dukandiyeti.web.tr/images/dukan-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 09:56:12", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Dukan Tarifleri, formda kalmak demek illaki, aç kalmak sevdiğimiz lezzetlerden mahrum yaşamak anlamına gelmez. Yağını tuzunu azaltarak kalorisi düşük yemeklerle hem formda kalmak hem de sağlığı yakalamak mümkündür.

Dukan Pizza, çay saatleri için kalorisi son derece düşük bir pizza tarifidir. Çay saatlerini kuru kuru geçirmek istemeyen herkese tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Dukan Pizza Malzemeleri
Dukan Pizza Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabının içinde ılık süt, yoğurt alınır. Üzerine yumurta kırılıp karıştırılır. Daha sonra un ilave edilip, hamur yoğurulmaya başlanır. Bir miktar tuz ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra üzerine bez örtülüp yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur el ile yuvarlanır ve iri bir beze oluşturulur. Merdane ile 4 mm inceliğe ulaşıncaya kadar açılır. Salça 2 çorba kaşığı su ilave edilerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır ve açılan hamurun üzerine fırça ile sürülür. Salam ve sosisler ince bir şekilde dilimlenir ve pizzanın üzerine yerleştirilir. Üzerine peynir serpiştirilir. Domates yarım ay şeklinde dilimlenir ve pizzanın en üstüne döşenir. Bir miktar tuz ve pul biber serpiştirip 250 derece önceden ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına fırça ile su sürdükten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sütlü Karnabahar, ızgara et ve diğer et yemeklerinin yanına çok yakışan bir tariftir. Sofrasına renk ve lezzet katmak isteyen her kese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Sütlü karnı bahar malzemeler
Sütlü Karnabahar Nasıl Yapılır?

Karnabahar dal dal ayrılarak bol sirkeli suda en az 15 dakika bekletilir ve suyu süzüldükten sonra güzelce yıkanıp süzgecin üzerine çıkarılır. Orta büyüklükte bir tencerede süt ile kısık ateşte karnabahar pişinceye kadar kaynatılır. Daha sonra borcam fırın kabına alınır ve üzerine tuz, kara biber, pul biber serpiştirilir. Üzerine kaşar dilimleri yerleştirilip, 250 derece fırında kaşarların üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Sebzeli tavuk budu, düşük kalorili olmasının yanında çok lezzetli ve doyurucu bir ana yemektir. Yorucu bir günün ardından kendinize ödül vermek isterseniz bu tarifi uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Sebzeli Tavuk Budu Malzemeleri
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 2 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı yulaf kepeği
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kekik
Sebzeli tavuk budu nasıl yapılır?

Patlıcanlar ve biberlerin üzerlerine çatal ile delikler açıp, fırın tepsisine yerleştirilir. 250 derece önceden ısıtılmış fırında közlenir. Fırından çıkınca kabuklarını soyarak hazır hale getiriyoruz.

Orta büyüklükte teflon bir tavaya zeytinyağını atıp bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine yulaf kepeğini atıp bir miktar kavuruyoruz. Közlenmiş biber ve patlıcanları ince ince doğrayarak ilave ediyoruz. Üzerine tuz ve kara biber ilave edilerek bu şekilde 5 dakika daha sürekli karıştırmak suretiyle kavrulur.

Başka bir tavada tavuklar yağsız olarak nar gibi kızartılır.

Servis tabağının altına sebzeli harç üzerine tavuk budu konularak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }