{ "title": "Dukan Kek", "image": "https://www.dukandiyeti.web.tr/images/dukan-kek.jpg", "date": "20.01.2024 00:51:55", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Dukan kek, aslında son derece lezzetli ve oldukça yaygın olarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Ülkemizde özellikle son zamanlarda yaygın olarak tüketilen dukan kek görünüşünde yapılışı oldukça zor bir yiyecekmiş gibi gözükse de aslında bu durum hiç de böyle değildir. Evet birçok tarifte dukan kekin yapılışı gerçekten oldukça zor gibi görünmektedir. Fakat birazdan sizler için vereceğim tarifin en büyük farkı da bu keki en kolay şekilde en çok lezzet alacağınız bir şekilde yapmaktır. Eğer sizlerde bu mükemmel lezzeti hem aileniz için hem de misafirleriniz için en güzel şekilde yapmak için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak yapabilirsiniz. Dukan kek yapılışı biraz karışık olsa bile aslında bu keki en kolay şekilde sizlerde yapabilirsiniz. Günümüzde hızla yayılmakta olan bu keki sizlerde yaparak hem çevrenizdeki insanlara farklı lezzetler sunabilirsiniz hem de onları bu lezzet ile şaşırtabilirsiniz. Dukan kek hem görünüşü itibari ile hem de sofralara kattığı lezzet ile sofraları estetik olarak da süsleyecektir. İster öğlen çaylarında ister akşam çaylarında sizlerde dukan keki hızlı bir şekilde yaparak bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz. Fakat dukan kekin yapılması için gerekli olan malzemeler oldukça fazladır. Fakat elde edeceğiniz lezzet nedeniyle bu malzemelerin çok bir önemi bulunmamaktadır. Şimdi öncelikle malzemelerden bahsederek bu mükemmel kekin yapılışına geçelim.

Dukan Kek Malzemeleri
Sos için gerekli olan malzemeler
Dukan Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle biraz derin bir kap ede ederek içerisinde tatlandırıcı ve malzemelerde bahsetmiş olduğumuz kadar yumurtaların akları ilave edilir. Bu iki malzeme birkaç dakika çırpılır. Tam olarak birbirine karıştırdıktan sonra şimdi yumurta aklarını da ekleyelim ve bol bol karıştıralım. Karıştırma esnasında yavaş yavaş kek malzemelerinde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Süt eklendikten sonra artık yavaş yavaş diğer kek malzemelerini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Siz bu karışımı iyice çırparken aynı zamanda fırınımızın önceden ısınarak pişirme işlemine hazır olması amacı ile 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını sağlayın.

Bu adımda ise bor cam içerisine bir yemek kaşığı yağı ekleyerek her yerine sürün ve böylece yapacağımız kekin dibine yapışarak boşa gitmesinin önüne geçin. Bor camın dibi tam olarak yağlandıktan sonra ise önceden hazırlamış olduğumuz karışımı bor cam içerisine dökerek her yerine yayın. Bu işlemden sonra kek karışımını pişmesi için fırına atalım. Çok uzun sürmeden kekiniz pişecektir. Bu işlem yaklaşık olarak 20 dakika kadar bir sürede tamamlanabilir. Kek fırında pişerken bizlerde boş durmadan diğer işleme geçelim.

Şimdi sos için saymış olduğumuz tüm malzemeleri bir tencere içerisinde kaynayana kadar pişirelim. Bu sos malzemeleri pişerken bol bol karıştırın. Sosunuz kaynayınca altını kapatalım ve kekimiz fırından çıkar çıkmaz üzerine dökelim ve içine çekmesi için birkaç delik açalım. Bunun yanı sıra sosu döktükten sonra keki dilimleyin ki sos işlesin. Artık dukan kek hazır afiyet olsun.
" } ] }