{ "title": "Dukan Ekmeği", "image": "https://www.dukandiyeti.web.tr/images/dukan-ekmegi.jpg", "date": "23.01.2024 03:08:44", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Dukan Ekmeği, Kış aylarında da fazla kilolarını kontrol altında tutmak isteyen hanımlar ve beyler oldukça güzel bir tarif. Dukan diyeti ile ya da kendimize göre uyguladığımız diyetle birlikte tüketebiliriz. Evimizde kolaylıkla hazırlayıp ve bir hafta kadar saklanabilen bu lezzet sayesinde fazla kilolarınızdan lezzetli yiyecekler tüketerek de zayıflanabileceğini öğreniyoruz. Kilo sorunu olmayanların da zevkle tüketeceği bu ekmeği tüm sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Dukan Ekmeği Malzemeleri
Dukan Ekmeği Nasıl Yapılır?

Büyük ve derin bir kâseye 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Yeterince çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve sütü ilave ediyoruz. Topaklanma olmamasına dikkat ederek iyice çırpmaya devam ediyoruz. En son tuz, şeker, maya ve yulaf kepeğini ekliyoruz. Tüm malzemeler karışana kadar iyice çırpmaya devam ediyoruz. Beyaz peynir ve dereotunu ekliyoruz (Dilediğimiz miktarda konulabilir. Hiç tercih edilmeyebilir de). Biraz karıştırdıktan sonra borcam tercih edilebilir kalıbı yağlayıp üzerine karışımı döküyoruz. Kalıbın her yerine eşit bir şekilde dağılması her yerin aynı anda pişmesini sağlayacaktır. Bunun için tepsiyi sağa sola eğerek karışımın eğimin düzelmesini sağlıyoruz. 200 derece önceden ısıttığımız fırına veriyoruz. 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Kürdan pişip pişmediğini kontrol edip yeterli kıvam geldiğinde fırından çıkaralım. Soğuyunca dilimleyip servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }