{ "title": "Dukan Diyeti Atak Evresi", "image": "https://www.dukandiyeti.web.tr/images/dukan-diyeti-atak-evresi.jpg", "date": "23.01.2024 03:51:42", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Dukan Diyeti Atak Evresi, 2-7 gün devam etmektedir. Bu aşamanın amacı yüksek proteinle diyete hızlı bir başlangıç oluşturmaktır. Dukan diyeti atak evresinde 68 tane yüksek proteinli gıda önerisi bulunmaktadır. Bu gıdalar pişirildiğinde bitkisel ve hayvansal yağlardan kullanım yasaklanmıştır. Yemeklere kesinlikle tuz ilavesi yasaktır. Önerilen pişirme yöntemleri ızgara ve fırında olmaktadır.

Dukan Diyeti Atak Evresinde Tüketilen Gıdalar
Yemeklere tat oluşturmak için sirke, baharatlar, bitkiler, hardal, soya sosu (Az kullanılması gerek), limon suyu, sarımsak, şekersiz ketçap ve fruktoz madde içermeyen tatlandırıcı kullanılabilir. Atak evresinde beslenmenin değişmesinden dolayı ve fazla protein nedeniyle sık görülen kabızlığın önlenmesi amacıyla bol bol su tüketilmesi gerekmektedir. Yine aynı nedenden dolayı bu ilk aşamada sindirim sisteminin ihtiyaç duyduğu besin lifi için gün içerisinde 2 kaşık yulaf kepeği tüketilebilir. Dukan diyeti atak evresi 68 farklı protein kaynağı denilmekte fakat bu 68 farklı yemek türü anlamına gelmez. Çünkü listede var olan 68 gıdanın büyük çoğunluğunu domuz eti, tavşan eti, sülün, keklik eti, bıldırcın eti, deve kuşu eti gibi et çeşitlerini oluşturmakta. Bundan dolayı bu aşamada her gün tavuk eti tüketilecek. Çünkü tavuk eti ekonomik değeri az olduğundan dolayı bulunması da kolay olmakta.

Dukan Atak Evresi İçin 1 Haftalık Örnek Diyet Listesi

1. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı, yağsız süzme peynir, 2 dilim ızgara tavuk eti.

Öğle Yemeğinde: Izgarada yağsız dana eti, yağsız yoğurt.

Ara Öğünde: Tarçınlı ve yulaf kepekli karışımlı krep.

Akşam Yemeğinde: Sarımsaklı ızgara ya da fırında karides.

2. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı ya da ılık yağsız süt, yağsız omlet, 2 dilim yağsız olan pastırma.

Öğle Yemeğinde: Çeşitli baharatlarla hazırlanan ızgara ya da fırında balık.

Ara Öğünde: Yulaf kepekli yağsız yoğurt, bitki çayı ya da kahve.

Akşam Yemeğinde: Yağsız yoğurt., haşlanmış yumurta.

3. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı, yağsız peynir, 2 dilim salam.

Öğle Yemeğinde: Izgara tavuk eti, yağsız yoğurt.

Ara Öğünde: Yulaf kepekli karışımı yoğurt.

Akşam: Fırında göğüs tavuk eti veya yağsız kıymayla hazırlanmış köfte.

4. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı, 2 adet yumurta, yağsız beyaz peynir.

Öğle Yemeğinde: Köri soslu hazırlanmış tavuk.

Ara Öğünde: Şekersiz çay ya da şekersiz kahve, yulaf kepekli kek.

Akşam Yemeğinde: Balık çorba.

5. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı, yulaf kepeği karışımlı yoğurt.

Öğle Yemeğinde: Buharda pişmiş balık, yağsız yoğurt.

Ara Öğünde: 2 dilim salam.

Akşam Yemeğinde: Biberli sığır eti ızgarası.

6. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı ya da şekersiz kahve, nane ve körü karışımlı omlet.

Öğle Yemeğinde: Izgara tavuk eti, yağsız yoğurt.

Ara Öğünde: Yulaf kepeği içeren bisküvi.

Akşam Yemeğinde: Hindi etinden hazırlanan köfte.

7. Gün

Kahvaltıda: Herhangi bir bitki çayı ya da şekersiz kahve, 2 adet haşlanmış yumurta.

Öğle Yemeğinde: Füme somon, yulaf kepeğiyle hazırlanmış kek.

Ara Öğünde: Bitki çayı ya da şekersiz kahve.

Akşam Yemeğinde: Fırında körili tavuk.
" } ] }